CLUBINFO

Onze schaakclub bestaat sedert 1997. Sedert 1995 waren er in Landen sluimerende initiatieven en na de verdwijnen van Schaakkring Tienen namen wij de fakkel over. Inmiddels groeiden we uit tot een actieve club met een dertigtal leden.

Naast Leuven zijn wij de enige schaakclub in Oost-Brabant. Daardoor komen onze leden niet alleen uit Landen, maar zijn wij een club waar spelers uit een wijde omgeving samenkomen om hun hobby te beoefenen. Ook al ligt Landen (nog net) in Vlaams-Brabant, we zijn aangesloten bij de Liga Limburg. Dat is een actieve liga met vele goed georganiseerde activiteiten. Speciaal hiervoor zijn er bij ons een aantal spelers aangesloten die in Brussel en Wallonië wonen.

Onze leden die dat willen kunnen deelnemen aan diverse toernooien en competities, zowel individueel als per ploeg. Zelf organiseren we ieder jaar een rapidtoernooi, in 2019 reeds voor de vijftiende keer. Gemiddeld zakken een 50-tal deelenemers daarvoor in augustus af naar Landen.

Ons doel is om het schaken in onze streek blijvend te promoten en aan iedere belangstellende de gelegenheid te bieden om in een aangename sfeer partijen op zijn niveau te spelen, en zich verder te bekwamen in ons "Edele Spel". Wij zijn dus zeker geen club waar alleen aandacht is voor de sterkere spelers. Bij ons is iedereen, zonder enig onderscheid, welkom. De leeftijd van onze leden varieert van tieners tot gepensioneerden.

Jonge en ook minder jonge beginners zijn zeer welkom. Een aantal van onze spelers hebben ervaring met schaakopleiding en zij zorgen voor de begeleiding van nieuwe spelers tijdens de clubavonden en online.

VAN HARTE WELKOM !!
José Conard
Voorzitter

Adres

Ons clublokaal bevindt zich in de taverne Argus aan het Slachthuisplein in Landen, dichtbij de brandweer.

Onze clubavond is de vrijdag vanaf 20 uur.

Taverne Argus

Slachthuisplein 1

3400 Landen

een routebeschrijving

Contact

De contact personen zijn...

Conard José
Voorzitter
0497 70 87 65
Vandecan Michel
Ploegen directeur
0475 43 29 87
Extra details zijn te vinden op de fiche van de schaakbond.

Taverne Argus

Taverne Argus

Woensdag gesloten

Verhuur van feestzaal, voor communiefeesten, ...

Contact: 0487/65 47 33